Tilaa Jäskepuun verkkokaupasta kätevästi keittiötarvikkeet kotiin ja mökille. Suomalainen puu on upea materiaali keittiötarvikkeissa!

Yksi Jäskepuun suosituimmista tuoteryhmistä on keittiötarvikkeet. Voit tilata verkkokaupastamme monenlaisia tarvikkeita kotikeittiöön, mökille tai lahjaksi. Suomalainen puu keittiötarvikkeiden materiaalina on ekologinen ja kestävä, ja puuesineet keittiössä luovat luonnonläheistä tunnelmaa. 

Jäskepuun keittiötarvikkeiden materiaaleina ovat usein kataja, tervaleppä tai pihlaja. Esimerkiksi leikkuualustamme ja pannunalusemme ovat katajaa, leipälautaset tervaleppää, kauhat ja monenlaiset tarjoiluottimet pihlajaa. Käytamme myös jonkin verran koivua keittiötarvikkeidemme valmistamiseen. Puisista keittiötarvikkeista leviää keittiöön ja muuallekin asuntoosi ihana, vieno tuoksu, ja totta kai puiset keittiötarvikkeet näyttävät keittiön sisustuksessa upeilta.  

Puinen vai muovinen leikkuulauta?

On yksi keittiöiden ikuisuuskysymyksistä, valitaanko leikkuualustoiksi puiset vai muoviset leikkuulaudat. On totta, että muovisten leikkuulautojen peseminen on hieman vaivattomampaa: Muovisen laudan voi pestä voimakkaillakin pesuaineilla tai laittaa astianpesukoneeseen. Aiheellinen kysymys toki on, kuinka ekologisia tai terveellisiä voimakkaat pesuaineet ovat, ja muovinen leikkuulauta ei myöskään maadu, kun se hävitetään. Kun käytät lähtökohtaisesti puisia työvälineitä, olet omalta osaltasi edistämässä ekologisempia kulutustottumuksia.

Puu leikkuualustojen materiaalina onkin eittämättä luontoystävällisempi – ja oikein hoidettuina puiset leikkuulaudat ovat myös hygienisempiä. Puinen leikkuulauta kestää veitsen painalluksia muovista paremmin, ja veitset itsessään eivät tylsy yhtä nopeasti, kun niillä leikataan puisia leikkuulautoja vasten. 

Puista leikkuulautaa ei saa pestä pesukoneessa, ja kun lauta pestään käsin, se on aina pestävä molemmilta puolilta samalla kertaa, muuten lauta ajan myötä taipuu ja lohkeaa. Lautaa on myös muutoin huollettava aika ajoin, esimerkiksi mehiläisvahalla ohuesti hieromalla. 

Oikein hoidettuna puinen leikkuulauta onkin hyvin pitkäikäinen, ja hygieniaominaisuuksiltaan puinen leikkuulauta saattaa itse asiassa olla muovista paljon parempi. Puulla on jossain määrin antibakteerinen materiaali, ja yleinen havainto alan tutkijoiden keskuudessa on, että muovisilla leikkuulaudoilla on usein puisia leikkuulautoja enemmän bakteereja.  

Puiset ruoanlaittovälineet ovat käteviä

Huippukokit vannovat puisten lusikoiden, kauhojen ja lastojen nimiin. Puiset ruoanlaittovälineet eivät naarmuta pannujen ja kattiloiden pintoja. Lisäksi ne eivät levitä ruokiin makuja eivätkä reagoi esimerkiksi happamien ruoka-aineiden kanssa. Esimerkiksi tomaattikastiketta ei kannata sekoittaa metallisella kauhalla, jos haluaa välttää metallisen maun ruoassa.

Muovisten ruoanlaittovälineiden välttämiseen taas pätevät samat perustelut kuin muovisten leikkuulautojenkin: vaikka ne ovat jossain määrin helpommin puhdistettavia, ne saattavat itse asiassa olla epähygienisempiä kuin puiset. Lisäksi muoviset ruoanlaittovälineet saattavat naarmuttaa patojen ja kattiloiden pintoja. 

Jäskepuun puisten ruoanlaittovälineiden valikoimaan kuuluu muun muassa sekoituslastoja, lusikoita ja kauhoja sekä leikkuualustoja ja pannunalusia. Tutustu alla olevien linkkien kautta valikoimaamme tarkemmin – löydät varmasti omaan keittiöösi sopivimmat välineet meiltä. 

Puu sopii keittiön sisustukseen

Puiset keittiötarvikkeet, leikkuulaudat, pannunaluset, lusikat, kauhat, ottimet ja ruokalastat, luovat keittöön lempeää luonnonläheistä tunnelmaa. Esimerkiksi mökkikeittötä on hankala kuvitella ilman puisia ruoanlaittovälineitä – puu ja suomalainen maalaismaisema yksinkertaisesti kuuluvat yhteen. 

Jäskepuun puiset keittiötarvikkeet ovat myös erinomainen tuliaisidea esimerkiksi silloin, kun ystävät kutsuvat mökille viikonlopuksi. Ei kannata saapua paikalle kahta kättä heiluttaen – vie tuliaiseksi esimerkiksi Jäskepuun komea ja arvokas leikkuualusta, sillä sellaiset ovat aina tervetulleita lisiä mökkikeittiön varustukseen.

Puinen keittiötarvike on toki myös komea lahjaidea, esimerkiksi omaan kotiin muuttavalle jälkikasvullesi tai sukulaiselle jouluksi tai merkkipäiväksi. Ruoanlaittovälineitä tarvitaan aina, ja Jäskepuun verkkokaupasta saat loistavat lahjaideat jokaiseen tarkoitukseen.

Pannunalunen (S-koko), katajaa

8,90 €

Pannunalunen (M-koko), katajaa

10,90 €

Pannunalunen (L-koko), katajaa

13,90 €

Pannunalunen (XL-koko), katajaa

15,90 €

Pannunalunen narulla, katajaa

15,90 €

Leikkuulauta iso, katajaa

32,80 €

Leikkuulauta pieni, katajaa

22,20 €

Katajavoiveitsi (S-koko)

2,20 €

Katajavoiveitsi (L-koko)

2,80 €

Juustohöylä "Classic", katajaa

12,80 €

Juustohöylä "Hirvi", katajaa

12,80 €

Juustohöylä "Poro", katajaa

12,80 €

Pullonavaaja "Hirvi", katajaa

12,20 €

Puurokauha, pihlajaa

18,00 €

Kauha, pihlajaa

18,00 €

Kauha, pihlajaa

18,00 €

Kauha ripustuslenkillä, tervaleppää

12,00 €

Pannunalunen "Kolme kalaa", tervaleppää

13,00 €

Pannunalunen "Kolme kalaa", tammi

13,00 €

Pannunalunen "Neljä kalaa", tervaleppää

17,00 €

Pannunalunen "Neljä kalaa", tammi

17,00 €

Pannunalunen "Viisi kalaa", tervaleppää

19,00 €

Pannunalunen "Viisi kalaa", tammi

19,00 €

Hunajalusikka, pihlajaa

6,10 €

Hunajalusikka, koivua

6,10 €

Salaattiottimet 1, pihlajaa

13,20 €

Salaattiottimet 2, pihlajaa

13,20 €

Paahtoleipäpihdit magneetilla, pihlajaa

6,50 €

Paahtoleipäpihdit, pihlajaa

8,10 €

Muotoillut keittiöpihdit, pihlajaa

8,80 €

Paistolasta (S-koko), pihlajaa

7,80 €

Paistolasta (M-koko), pihlajaa

8,20 €

Paistolasta kuvalla, katajaa

4,20 €

Patavahti

3,00 €

Leipälautanen, tervaleppää

7,50 €

Leipälautanen, 4 kpl setti

24,90 €

Leikkuulauta ritilällä

35,90 €

Leikkelehaarukka, pihlajaa

5,20 €

Leikkelehaarukka, koivua

5,20 €

Lusikka (S-koko), pihlajaa

5,10 €

Lusikka (S-koko) pidempi, pihlajaa

5,10 €

Lusikka (M-koko), pihlajaa

6,50 €

Lusikka (L-koko), pihlajaa

8,20 €

Juustomuotti (M-koko), tammea

35,00 €

Juustomuotti (L-koko), tammea

42,00 €

Juustohöylä "Hirvi", poronsarvesta

12,80 €

Pullonavaaja "Hirvi", poronsarvesta

12,20 €

Pullonavaaja (S-kokoinen), poronsarvesta

7,20 €

Pullonavaaja (M-kokoinen), poronsarvesta

12,90 €

Pullonavaaja (L-kokoinen), poronsarvesta

17,90 €

Tuubinpuristin, koivua

2,50 €

Lasinalunen "Hirvi", 4 kpl setti, koivua

12,80 €

Lasinalunen "Poro", 4 kpl setti, koivua

12,80 €