Tilaa kotiin upeat kivituotteet, esimerkiksi snapsilasit ja kivituopit, verkkokaupastamme. Keittiötarvikkeiden materiaalina kivi on arvokas!

Jäskepuun verkkokaupasta saat tilattua myös upeita kotimaisia vuolukivituotteita keittiöösi, koriste-esineiksi tai lahjaksi. Kivi keittiötarvikkeen materiaalina huokuu arvokkuutta. Tilaa kotiin Jäskepuun kautta vuolukivituotteita snapsilaseista viinipullotelineisiin ja tuoppeihin. Jäskepuun vuolukivituotteiden valikoimassa on myös esimerkiksi jääpalojen tapaan käytettäviä jääkiviä, sillä vuolukivi pysyy kylmänä pitkään. 

Kivestä käyttöesineeksi – näin vuolukivituotteet valmistetaan

Vuolukivi on huokoinen kivilaji, jonka esiintymiä on satoja Suomessa. Vuolukiviesiintymät ovat syntyneet maanalaisten tulivuorenpurkauksien seurauksena alun perin miljardeja vuosia sitten. Eniten vuolukiveä esiintyy Pohjois-Amerikassa sekä Uralin alueella Venäjällä, mutta suurimmat pohjoismaiset esiintymät ovat Suomessa. Vuolukiveä onkin louhittu Suomessa jo yli 100 vuoden ajan. 

Vuolukiven ominaisuuksia ovat suhteellinen pehmeys sekä tiiviys. Vuolukivi on suurimmaksi osaksi talkkia ja magnesiittia, ja nimenomaan kiven suuri talkkipitoisuus tekee siitä verrattaen pehmeää ja helposti muotoiltavaa. Joskus vuolukiveä kutsutaan ominaisuuksiensa takia myös saippuakiveksi.

Vuolukiveä käytetään usein esimerkiksi kodin märkätiloissa vedenkestävyytensä ansiosta sekä kodinsisustuksessa muotoiltavuutensa ansiosta. Nimityksensä vuolukivi on saanut nimenomaan helpon muokkailtavuutensa takia: vuolukivestä onkin taottu esineitä jo vuosituhansien ajan. 

Vuolukivilohkareet pilkotaan ensin timanttipyörösahalla levyiksi ja edelleen pienemmiksi paloiksi, joista voidaan muotoilla esineitä. Sahan kallistettavalla terällä voidaan sahata myös vinoja reunoja. Vuolukiveä voidaan myös hioa, polttaa, kiillottaa tai hiekkapuhaltaa. Epätasaiset reunat jyrsitään ja hiotaan tasaisiksi, ja kiveen voidaan myös tehdä koloja, uria tai reikiä. 

Kiviesineet kodissa

Ja totta kai vuolukivi soveltuu loistavasti käyttö- ja lahjatavaroiden valmistamiseen. Harmaansävyiset kiviesineet näyttävät kodissasi upeilta, ja esineet kestävät sukupolvelta toiselle. Niitä kelpaa myös antaa lahjaksi tai viedä tuliaiseksi ystäville ja sukulaisille.

Vuolukivi on hauska keittiötarvike myös siinä mielessä, että se varaa itseensä kylmyyttä. Kun laitat esimerkiksi vuolukivestä valmistetun snapsilasin pakastimeen ennen tarjoilua, snapsi on taatusti jääkylmää, kun se tarjoillaan kivilasista. Samoin kivituoppi jäähdyttää siihen kaadetun oluen huurteiseksi ja pysyy kylmänä pitkään. 

Vuolukivi on täysin puhdas ja luonnollinen tuote, joka ei sisällä lisäaineita. Siitä ei irtoa ruokiin ja juomiin makua, se on helppo puhdistaa ja se johtaa hyvin lämpöä – pysyy siis kylmänä tai kuumana pitkään.

Jäskepuun vuolukivituotteet

Verkkokauppamme kautta tilattavissa olevat vuolukivituotteet sisältävät erilaisia ja eri kokoisia juoma-astoita snapsilaseista tuoppeihin. Erittäin hauska, kestävä ja ekologinen tuote ovat jääkivet, joita käytät jääpalojen tavoin. Viinikivi taas on viinipulloille suunniteltu cooleri ja viinipulloteline, joka säilyttää valkoviinin, roséviinin tai kuohuviinin kylmänä.