Tilaa aidot Lapin kuksat kotiin, mökille kuin luontoretkillekin. Jäskepuun laadukkaat kuksat on valmistettu perinteisin suomalaisin käsityömenetelmin. Kuksia arvostetaan ja suositaan esimerkiksi matkamuistoina, tuliaisina sekä liike- ja merkkipäivälahjoina. Kuksat ovat tilattavissa myös nimikoituina: nimikoitu kuksa on oivallinen lahja ulkomaalaiselle ystävällesi ja hieno tuliainen Suomesta!

Jäskepuun kuksavalikoimista löydät eri malli- ja kokovaihtoehtoja. Laadukkaat, kevyet ja kätevät pienemmät ja isompikokoiset kuksat ovat helppoja mukaan otettavia luontoretkille ja pidempäänkin retkeilyyn. Kuksat ovat paitsi käteviä käyttöesineitä myös kauniita koristeita niin koti- kuin mökkikeittiöidenkin astiakaapeissa. Kuksan upeat koivupahkaisen pinnan vaihtelevat luonnolliset värisävyt ja kaunis suomalainen muotoilu yhdistettynä perinteiseen taitavaan käsityötekniikkaan lisäävät tunnelmaa kahvihetkiin niin kotona kuin retkilläkin. 

Monille eränkävijöille ja intohimoisille retkeilijöille perinteinen kuksa on ainoa oikea kahvikuppi. Kuksa on erityinen lahjaidea esimerkiksi retkeilyä harrastavalle tai vaikkapa mökkireissua isännöivälle isäntäperheelle. Jäskepuun verkkokaupasta voit valita yksinkertaisen perinteisen kuksamallin tai esimerkiksi pienellä puisella lusikalla varustetun mallin. Tällä varmasti aina mukana pysyvällä nahkanauhaan kiinnitetyllä puulusikalla sekoitat kätevästi maidot ja sokerit eväskahveihin. Puulusikalla varustettu malli soveltuu myös eväiden nauttimiseen. 

Kuksa kulkee näppärästi mukana retkillä

Kansallispuistoissa ja lähiluontokohteissa retkeillään yhä ahkerammin. Retkeilyharrastukseen kuuluvat olennaisena osana myös oikeanlaiset ja toimivat retkeilyvarusteet. Retkeily on jouhevaa ja sujuu mukavasti kun mukaan on pakattu laadukkaat retkeilyyn sopivat varusteet. Jäskepuun verkkokaupasta tilaat tarpeelliset ja luonnossa retkeilyyn sopivat kuksat, joita on kevyt kantaa mukana, ja jotka kestävät käyttöä.

Höyhenenkevyt Jäskepuun aito Lapin kuksa sopii mukaan otettavaksi pidemmillekin retkille. Kuksa on aina käden ulottuvilla kun sen kiinnittää kahvan nahkanyöristä esimerkiksi vyöhön tai repun solkeen roikkumaan. Kuksaa ei tarvitse kahvihampaan kolottaessa etsiä repun uumenista, vaan sen voi napata vyöltä käsille nopeammin kuin kahvivesi ehtii kiehahtaa. 

Koivupahkasta valmistetussa kuksassa kahvi pysyy pitkään nautittavan kuumana, eikä kuksan reuna polta huulia. Kuksan käyttäminen ja puhdistaminen on retkeilyolosuhteissakin vaivatonta. Kahvikupposen nauttimisen jälkeen kuksa pyyhitään kostealla pyyhkeellä. Puhdistamiseen ei tarvita lainkaan pesuainetta.

Retkeilykokemusta sujuvoittavat pienetkin käytännön yksityiskohdat, kuten kahvitaukojen mukavuutta lisäävät käytännölliset ja helppokäyttöiset retkikuksat. Kun retkeilyn perusvarusteet ovat kunnossa, jää enemmän aikaa sille tärkeimmälle, kuten rentoutumiselle, nautiskelulle, liikkumiselle ja rauhoittumiselle.

Kuksa valmistetaan perinteisin käsityömenetelmin Suomessa

Jäskepuun kuksat valmistetaan kotimaisesta koivupahkasta kovertamalla. Kuksien valmistaminen on tarkkaa ja laadukasta suomalaista käsityötä. Harkitun ja perinteisen muotoilunsa sekä sormia varten kaiverrettujen aukkojen vuoksi Jäskepuun kuksat pysyvät vakaasti kädessä. 

Jäskepuun verkkokaupasta voit valita kuksan myös kauniilla ja yksilöllisellä poronsarvesta käsintehdyllä kahvakoristeella. Poronsarvesta valmistetun kahvakoristeen lisäksi Jäskepuun verkkokaupasta löytyy kuksamallivaihtoehto, jonka nahkalenkkiin kiinnitetyssä poronsarven palassa on Finland -kaiverrus. Kotimaiset kaiverruksella varustetut kuksat sopivat erityisen hyvin matkamuistoiksi tai viemisiksi vaikkapa ulkomaan ystäville ja tuttaville.

Jäskepuun kuksat ovat helppokäyttöisiä ja pitkäikäisiä ja niin kauniita kahvikupposia, että niitä käytetään myös koriste-esineinä. Kuksa on ekologinen ja kaunis sekä laadukas kotimainen design-lahja esimerkiksi retkeilyn harrastajalle tai innokkaalle sisustajalle. 

Upean luonnon keskellä on ihanaa nauttia ansaitut kahvit koivupahkasta valmistetusta aidosta Lapin kuksasta. Reippailun jälkeen niin eväät kuin taukokahvitkin maistuvat aina hiukan paremmalta perinteisestä kuksasta nautittuna. Jäskepuun verkkokaupasta löydät myös pienikokoiset kuksat, jotka soveltuvat hyvin erikoiskahvien ystäville ja joista voi taukopaikalla nauttia esimerkiksi espressokupillisen. Jäskepuun kuksat saavat kahvit maistumaan erityisen hyvältä.