Siirry sisältöön

Nimikoitu kuksa – mainio lahjaidea

Nimikoidun kuksan tilaaminen on helppoa

Jäskepuulta saat henkilökohtaisesti nimikoidut tuotteet, esimerkiksi kuksat. Nimikoitu kuksa on arvokas ja muistorikas lahja vaikka ulkomaalaiselle ystävällesi.

Jututimme Janne Studea, joka on perheensä kanssa hyödyntänyt moneen kertaan Jäskepuun nimikoitujen kuksien tilaamismahdollisuutta. Studet ovat tilanneet nimikoituja kuksia esimerkiksi perheensä vaihto-oppilaille sekä ulkomaisille ystäville. Otimme Janneen yhteyttä ja kysyimme aiheen ympäriltä muutaman kysymyksen.

Sinä ja perheesi olette tilanneet nimikoituja kuksia lahjoiksi. Kerro aluksi, kenelle olette kuksia tilanneet.

– Meillä on paljon ystäväpiirissä kansainvälisiä ihmisiä, on aina ystävystytty jotenkin helposti  ulkomaalaisten kanssa. Olemme tilanneet Jäskepuulta nimikoituja kuksia paitsi omaan käyttöömme, myös ulkomaalaisille ystäville, esimerkiksi sellaisille henkilöille, jotka ovat olleet Suomessa pidempiä jaksoja töissä – nimikoitu kuksa toimii esimerkiksi näiden ystäväperheiden lapsille syntymäpäivälahjana. Viimeksi tilasimme kuksan läksiäislahjaksi perheessämme asuneelle saksalaiselle vaihto-oppilaalle.

Kerro lisää, kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.

– Meille tuli viime talvena asumaan vaihto-oppilas viidesluokkalaisen poikamme koulun kautta. Järjestimme hänelle eräilypäivän Nuuksiossa, ja siinä yhteydessä päivän päätteeksi annoimme hänelle nimikoidun kuksan. Se koko päivä oli hänelle Suomen reissun kohokohta ja siitä jäi varmasti hänelle pysyvä muisto.

Mistä idea nimenomaan kuksien tilaamiseen lahjaksi syntyi?

– Mielummin haluamme panostaa laadukkaaseen, käsin tehtyyn kotimaiseen tuotteeseen, kuin ostaisimme jotain krääsää matkamuistomyymälästä. Ja kuksahan on esineenä ikuinen.

Nimenomaan! Oikein hoidettuna kuksa kestää eliniän. Jäskepuun kuksien mukana ostaja saa käyttöohjeen eli konkreettisia ohjeita, miten kuksasta pitää pitää huolta. Mitä mieltä olet tästä?

– Kuksien käyttöohjeet tulevat mukana useammalla kielellä, mikä on totta kai erittäin arvokas juttu ja on ylipäätään helpottanut kuksan luovuttamista ulkomaalaiselle, ei suomea taitavalle lahjan saajalle.

Mitä kuksien saajat ovat lahjoista olleet mieltä?

– Ekspattiystävämme ovat arvostaneet tosi paljon näitä suomalaisia tuotteita, ja kun ne ovat vielä heille henkilökohtaisesti nimikoitu, niistä muodostuu heille uniikki juttu.

Minkälainen prosessi kuksien tilaaminen on? Helppoa, vaikeaa, vaivatonta, jotain siltä väliltä?

– Tilaaminen on aina ollut helppoa ja nopeaa. Olen ollut yleensä yhteydessä Jäskepuuhun sähköpostitse, laittanut mailia suoraan yrittäjille itselleen. Tilauksen käsittely on toiminut nopeasti, ja jos heillä ei ole sattunut olemaan mitään isoa toista tilausta sisällä, kuksat on myös toimitettu nopeasti. Joskus erikoisnopeaan toimitukseen on ollut meillä tarvekin, ja aina sekin on onnistunut.

Osaatko pukea sanoiksi, mikä nimikoidun kuksan antamisessa lahjaksi kiehtoo eniten?

– Siinä kiehtoo ajatus siitä, että jos mietitään ulkomaalaisia Suomeen saapuvia ihmisiä, todennäköisesti kukaan heistä ei ole koskaan aiemmin nähnyt sellaista puukuppia. Kuksa-sanaa ei ole edes olemassa monissakaan kielissä. Kuksa tuotteena ja ajatuksena on jännittävä. Ja sitten, kun tuote vielä on nimikoitu, siitä tulee henkilökohtainen lahja, jota lahjan saaja vaalii ja varmastikin säilyttää kauan.

– Kuksissa on myös tarina, sillä jos miettii Suomea, luonto on täällä se ykkösjuttu, ainakin itselleni, ja luontoa aina mielelläni kansainvälisille ystävilleni hehkutan. Kuksa kytkeytyy Suomen metsiin ja Suomen luontoon. Siitä saa hyvän tarinan meistä ja meidän maasta. Olen ikään kuin ajatellut lahjaa antaessani kuksaa eräänlaisena Suomen käyntikorttina. En osaa sanoa, onko muualla maailmassa vastaavia tuotteita, mutta kyllä kuksa minusta ainutlaatuiselta tuntuu.

Onko seuraava kuksatilaus tätä jutustuelua käydessämme jo sisässä?

– Nyt ei ole, sillä juuri nythän Suomessa ei liiemmin ulkomaalaisia reissaajia ole. Mutta tästä tuli mieleen, että kuksa voisi oikein hyvin olla myös vieminen, tuliainen ulkomaille, kun sinne taas pääsee lähtemään.

Onko vielä jotain, jota haluat nimikoitujen kuksien tilaamisesta kertoa?

– Jäskepuulta kun tilaa, tuotteet ovat aina olleet hyvin laadukkaita ja aina tietää, että saa aidon Lapin kuksan. Nämä ovat oikeat kuksia, ei laudasta veistettyjä puukuppeja.